Як перетворити свої улюблені рецепти на веганські страви

Як перетворити свої улюблені рецепти на веганські страви

Ви думали про те, щоб стати веганом чи, можливо, просто намагалися включити більше веганських страв у свій звичайний раціон, але відчуваєте певний опір? Можливо, ви вже веган і відчуваєте, що вам не вистачає улюблених страв, які ви їли під час дитинства. У цій статті ми досліджуємо найкраще з обох світів, показуючи вам, як робити заміни, які допоможуть вам перейти до більш веганського способу життя. Давайте розглянемо кілька простих способів організувати ваші улюблені страви.

Основні тези:

  • Читання веганських рецептів допоможе вам розвинути навички, які ви можете застосувати до будь-якої з ваших улюблених традиційних страв, що зробить веганство швидшим і легшим, ніж ви думали.
  • Важливо налаштуватися на успіх. Основні продукти, нові інгредієнти та переосмислення знайомих інгредієнтів допоможуть зробити веганство ваших улюблених страв простим і легким.
  • Багато з ваших улюблених страв завдяки їхній знайомій текстурі та смаку. Коли ви зможете досягти подібного смаку та текстури за допомогою веганських замінників, ви не втратите свою традиційну їжу так сильно, як вам здається.
  • Замінники є ключовими у веганській кулінарії. Знання, як замінити молочні продукти, яйця та м’ясо їх більш здоровими альтернативами, допоможе вам подолати будь-який опір, який може виникнути перед приготуванням наступної веганської страви.

Наші стосунки з їжею є особистими

Їжа може бути такою особистою. Ми часто асоціюємо сім’ю, друзів, свята та гарний час із певними стравами. Історія вашого життя переповнена цими стравами та продуктами. Вони знайомі, приносять вам комфорт і повертають радісні спогади. Цілком зрозуміло, що змінити свій раціон на більш веганський спосіб життя для деяких може бути важко.

Для тих, хто здійснив перехід, можливо, ви відчуваєте себе позбавленими своїх улюблених традиційних страв і бажаєте, щоб були кращі способи відтворити їх у веганській версії. Вам не потрібно піддаватися бажанням або позбавляти себе. Натомість ви можете проявити креативність, скориставшись порадами та хитрощами, і навчитися готувати улюблені страви як вегетаріанців.

Відновіть знайомі інгредієнти

Іноді ми відчуваємо опір змінам, зазвичай тому, що територія незнайома. Чому б не поцікавитися невідомим. Будь-які нові зміни, які ми робимо, завжди потребують навчання — наприклад, вивчення нової програми, пошук нової роботи чи пошук нового хобі. Коли ми відкриті до процесу навчання та дозволяємо собі бути цікавими, можуть статися нові та захоплюючі речі.

Виділивши час спочатку на вивчення нових інгредієнтів, таких як тофу, горіхове молоко, замінники яєць, морські водорості та харчові дріжджі, ви заощадите масу часу в майбутньому. Метод проб і помилок може бути таким веселим, і ви багато чому навчитеся. Не бійтеся пробувати нові інгредієнти або використовувати знайомі інгредієнти по-новому. Чи знаєте ви, що з кешью можна приготувати чудовий веганський сир рікотта?

Зробить спеціальний веганський запас продуктів

Ви відчуєте більше підтримки та креативності, щоб спробувати щось нове, якщо у вас під рукою буде все, що вам потрібно. Багато веганських замінників таким речам, як яйця, сир і м’ясо, виготовляються з таких речей, як горіхи, насіння, харчові дріжджі та тофу. Маючи під рукою цілий ряд, ви можете набагато легше приготувати веганську їжу. Ось короткий список корисних речей, які потрібно мати:

  • Горіхи: кеш’ю, мигдаль, пекан, волоські горіхи та фісташки.
  • Насіння: насіння льону, насіння коноплі та насіння чіа.
  • Харчові дріжджі: збагачені і не збагачені.
  • Соєві продукти: тофу (дуже твердий і шовковий), сейтан і темпе.
  • Борошно: мигдальне, універсальне, пшеничне глютенове борошно та/або без глютену.
  • Немолочне молоко: мигдальне, вівсяне, кокосове та/або соєве молоко.
  • Соуси/рідини: соєвий або тамарі соус, рідкий дим, гострий соус.
  • Порошки: маранта, кукурудзяний крохмаль (вони для загустіння).
  • Оцет: білий, бальзамічний, яблучний, червоний винний, рисовий.
  • Олії: авокадо, кокоса, оливи.
  • Консерви: квасоля, нут, помідори, томатна паста, кокосові вершки.
  • Натуральні підсолоджувачі: кленовий сироп, фініковий сироп, органічний тростинний цукор.
  • Інше: яблучний соус, чорна сіль (містить сірку і імітує яйця), бульйон, овочевий бульйон, паста карі.

Вам не потрібно отримувати все це відразу. Ви можете почати повільно, купуючи 5 предметів за раз, щоб спробувати та поекспериментувати. Перш ніж ви це усвідомите, у вас буде все необхідне для приготування смачних веганських версій ваших улюблених страв.

Як замінити звичайну їжу веганською

Однією з найпоширеніших проблем із веганством будь-якої їжі є заміни. Запитайте себе про смак і текстуру ваших улюблених страв. Ваша улюблена страва вершкова, хрустка, пікантна, солодка, жувальна, солона, сирна? Зосередьтеся на смаку та текстурі, які ви хочете імітувати, і, швидше за все, ви зможете знайти життєздатну заміну. Нижче ми обговоримо деякі типові заміни, які ви можете спробувати.

Яйця

Яйця найчастіше використовуються як головна частина страви, як-от киш, або як сполучна речовина для з’єднання інгредієнтів, як у випічці. Тофу, посипаний чорною сіллю, стане чудовою заміною стравам, орієнтованим на яйця.
Що стосується випічки, спробуйте замінити яйця на:

  • Яблучне пюре
  • Тофу
  • Стиглі банани
  • Лляне яйце

Для тих, хто не знайомий з лляним яйцем, це суміш меленого льону з водою для створення желатинового сполучного агента, подібного до яєчного.

Сир

На ринку існує маса варіантів заміни сиру, включаючи нарізані, подрібнені та вершкові версії сиру. Мета сиру — імітувати маслянистий, сирний, солоний смак, який надають більшість сирів. Харчові дріжджі є чудовою заміною і часто входять до більшості рецептів веганських замінників сиру. Також важливо подумати про смак і консистенцію сиру, який ви хочете приготувати для вегетаріанства.

М’ясо

Зараз існує безліч веганських замінників м’яса, які можна купити в готовому вигляді. Бургери, м’ясний фарш, реберця, свинина та курячі нагетси доступні в більшості продуктових магазинів. Однак, якщо ви віддаєте перевагу уникати цих замінників м’яса або бажаєте проявити винахідливість і спробувати приготувати власний, є кілька речей, які ви можете спробувати.

  • Гриби. Вони пропонують м’ясну текстуру під час грилю.
  • Замочені волоські горіхи. З правильними приправами та подрібненням у кухонному комбайні можна імітувати фарш.
  • Тофу, сейтан і темпе. Веганські страви, які ви можете спробувати, щоб вгамувати тягу до м’яса.

Використання рідкого диму для досягнення смаку в’яленого м’яса також може допомогти, якщо ви хочете замінити бекон або копчене м’ясо.

Морепродукти

Якщо ви хочете спробувати деякі рецепти, які спочатку включають морепродукти, є способи, як ви можете замінити їх. Наприклад, ви можете спробувати наступне:

  • Морські водорості. Ефективним способом імітації смаку морепродуктів є використання морських водоростей.
  • Гриби. Стебла гливи є звичайною заміною гребінця.
  • Замочений тофу. Тофу, вимочений у правильному розсолі, може імітувати рибу.
  • Пюре з нуту. Ще один поширений фаворит веганів – використання пюре з нуту для імітації салату з тунця.

Головне, про що слід пам’ятати, готуючи веганські страви, – це терпіння. Додавання нових інгредієнтів, переосмислення знайомих інгредієнтів і спроба нових продуктів на ринку – все це займе час. У вас буде кілька перемог, які ви зможете регулярно відтворювати. І якщо щось виходить не так, як ви хотіли б, ви завжди можете спробувати ще раз.

Запитайте себе, чому це пішло не так. Був неприємний смак, неправильна текстура, занадто багато або недостатньо чогось? Коли ви зрозумієте, чому це могло не спрацювати, ви можете переглянути та спробувати ще раз. Завдяки цим порадам ви можете зробити веганську страву цікавою та смачною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *